|
| Ateizam - vrsta religije | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Fufi Admin
Broj postova : 2427 Age : 31 Lokacija : Velika Gorica Registration date : 06.03.2008
| Naslov: Ateizam - vrsta religije ned tra 06, 2008 1:10 pm | |
| Ateizam je definiran kao nevjera u Boga, odnosno boga. Vjerovatno ste do sad skužili da sam ja ateist, dakle, ne vjerujem u onoga gore jer sve šta se događa u svijetu je protuargument onome šta bi maestro gore trebo predstavljat. Znači, glad i siromaštvo u Africi, ratovi po cijelom svijetu, ubojstva, nevjera (bračna), incesti etc. itd.
Vjernici često imaju pogrešne stavove o ateistima, ko da su neki sotonini poslanici, jbt. A često se dešava da su i taj ateist i taj vjernik obojica, npr., kršćani, tj. da su kršteni. Mislim, i ja sam kršten, al ne zato jer sam htio/ne htio, nego zato šta je to jedini sakrament o kojem ne odlučujemo mi, nego naši roditelji, i to iz jednostavnog razloga šta smo premali. I ne znamo govorit.
Ne kažem, ima roditelja koji ne krste svoje dijete odmah, nego čekaju da on(a) naraste i odluči jel hoće il neće.
Čak sam čuo negdje da se ateisti(ce) nikad ne žene/udaju jer nemaju sakramente. I šta se sad da iz tog izvuč...
Pa pod 1: osoba je primitivna i nije čula za matičara Onda pod 2: osoba je vjernik samo zato da se može vjenčat u crkvi itd.
Evo, zasad tolko, vi se isto slobodno raspišite i dajte svoja mišljenja i stavove | |
| | | Wanna Krumpir
Broj postova : 178 Age : 30 Registration date : 04.04.2008
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije ned tra 06, 2008 2:23 pm | |
| ja ti vjerujem da postoji nesto...ma,skroz sam zbunjena po tom pitanju.. razmisljam ovako> Imamo 3 puta,i kojim cemo ici_? Mi odaberemo jedan i to ja nasa volja,i mi smo sami svoju sudbinu odabrali, ali,s druge strane,mozda jE Bog izabrao taj put nama,i mozda je to nasa sudbina... TOTALNO SAM BUNJENA | |
| | | Fufi Admin
Broj postova : 2427 Age : 31 Lokacija : Velika Gorica Registration date : 06.03.2008
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije ned tra 06, 2008 2:37 pm | |
| da, ovoga, ja sam gore napiso da ne vjerujem u boga, al nisam napiso da isto tak vjerujem da ima nešto šta ja zovem sudbina. al o tom sam pričo u vjeri pa neću opet pisat | |
| | | Amy* Starter
Broj postova : 48 Age : 32 Lokacija : Velika Gorica Registration date : 11.03.2008
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije ned tra 06, 2008 6:08 pm | |
| Ja definitivno vjerujem u Boga, a i rođena sam u takvoj obitelji, svi su kod mene Kršćani i pravi vjernici. Puno puta sam sam se i sama uvjerila da Bog postoji... i jednostavno, nemam razloga da u to ne vjerujem.
A ateisti? Ne znam baš, nemam neko mišljenje o njima... vjerojatno zato što se gotovo nikad nisam susrela s takvim nekim.
IPAK, SVI SMO MI LJUDI I IMAMO OSJEĆAJE, KAO I PRAVO NA VLASTITA RAZMIŠLJANJA I MISLI...
I ... - Fufi je napisao/la:
- Dakle, ne vjerujem u onoga gore jer sve šta se događa u svijetu je protuargument onome šta bi maestro gore trebo predstavljat. Znači, glad i siromaštvo u Africi, ratovi po cijelom svijetu, ubojstva, nevjera (bračna), incesti etc. itd.
... svatko ima drugačije stavove... sad bih jako rado raspravljala o tome, al bi bilo offtopic, tak da ću o tome u nekoj drugoj temi! | |
| | | iva Admin
Broj postova : 2053 Age : 32 Lokacija : Velika Gorica Registration date : 05.03.2008
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije ned tra 06, 2008 10:57 pm | |
| ponovno se vraćamo na istu temu. ateisti su ljudi koji ne vjeruju u ama baš ništa, jer ako ti recimo vjeruješ u anđele npr. ti onda nisi ateist. ja vjerujem u sebe, u ljubav i prijateljstvo i u anđele čuvare. dakle, ja nisam ateist, tako ja razmišljam. vjerujem da postoji nešto ali to sigurno nije Bog. citiram Martu: "ne možeš vjerovat u nešto što su izmislili ljudi." kraj citata. to je stvarno istina, mi nemamo dokaza da je Biblija istinita, možda je nekom bilo dosadno i počeo je izmišljavat bzvz. kako mi možemo znati da je sve ono istina? nije sigurno, dam se kladit. | |
| | | Fufi Admin
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije ned tra 06, 2008 11:50 pm | |
| - *Iva* je napisao/la:
- citiram Martu: "ne možeš vjerovat u nešto što su izmislili ljudi."
bravo ćirilice moja, dec d spirit. I to je najpametnija stvar koju sam čuo u zadnjih 15 godina i 4 mjeseci | |
| | | iva Admin
Broj postova : 2053 Age : 32 Lokacija : Velika Gorica Registration date : 05.03.2008
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije uto tra 15, 2008 12:59 pm | |
| isto tako, ne znači da sam ja vjernik u Boga ako branim Bibliju što i činim. | |
| | | valentinea Starter
Broj postova : 32 Age : 31 Registration date : 08.03.2008
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije uto tra 15, 2008 8:24 pm | |
| Zašto netko ne bi bio ateist? Pa mislim...kad malo pogledaš; ne ovisi ti život o tome da li vjeruješ ili ne vjeruješ..imaš strašne vjernike koji su bogati, predobro im ide, i oni to zahvaljuju bogu. Imaš ateiste kojima još bolje ide, a oni to zahvaljuju sreći i sebi. A imaš opet vjernike koji su strašno siromašni..ma itdddd... Jedino o čemu ovisi zapravo ovo sve je da li vjeruješ u sebe? Jer ako ne vjeruješ ni u sebe, ni u ikoga, ni u sile, ama baš ništa. Onda si pravi ATEIST. Jer ipak svi vjerujemo u sebe, ne? | |
| | | iva Admin
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije pet tra 18, 2008 9:12 pm | |
| - valentinea je napisao/la:
- Jer ipak svi vjerujemo u sebe, ne?
da, i to je ustvari i najbolje od svega. nitko ti neće pomoć bolje nego ti sam. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ateizam - vrsta religije | |
| |
| | | | Ateizam - vrsta religije | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |