Mi, dakle Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Crnogorci, Srbi, Makedonci, Albanci i Bugari, mi bi trebali znat koja je naša najbolja i najkulturnija glazba. Jer u biti se kroz glazbu njeguje većina stvari po kojima na kraju ispadamo poznati, odnosno nepoznati, a najvažnija takva stvar je kultura. Kultura Balkana usko je povezana s kulturom sjeverne Afrike, Arabije i Bliskog Istoka što se najviše očituje u glazbi koja se danas naziva turbo folk/narodnjaci/cajke. U samoj melodiji, ako imate imalo općeg znanja o glazbi, možete čut istočnjačke zvukove. Danas još većina Hrvata negira činjenicu da je Hrvatska na Balkanu i da mi nemamo veze s cajkama i da je takva glazba smeće... E pa tu se grdo varaju počev od onog porijekla Hrvata (Perzijanci, aka Iran, aka Bliski Istok (vidi gore šta piše)), pa preko seobe naroda, itd., itd. U zadnje vrijeme čitam da je folk ipak prodro u Hrvatsku, što znači da ljudi ipak počinju prihvaćat svoju baštinu. Evo, uskoro će se počet prikazivat Grand Show koji će vodit Oliver Mlakar.
Evo, nakon ovog govorčića, da čujem šta imate za reć o najboljoj glazbi Balkana, a i svijeta.