Ghost Crew
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaPočetna stranica  PortalPortal  Latest imagesLatest images  PretraľnikPretraľnik  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

Cajke - najbolja glazba na Balkanu

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
Fufi
Admin
Admin
Fufi

Broj postova : 2427
Registration date : 06.03.2008

Cajke - najbolja glazba na Balkanu Empty
PostajNaslov: Cajke - najbolja glazba na Balkanu   Cajke - najbolja glazba na Balkanu I_icon_minitimesub tra 05, 2008 2:31 pm

Mi, dakle Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Crnogorci, Srbi, Makedonci, Albanci i Bugari, mi bi trebali znat koja je naša najbolja i najkulturnija glazba. Jer u biti se kroz glazbu njeguje većina stvari po kojima na kraju ispadamo poznati, odnosno nepoznati, a najvažnija takva stvar je kultura. Kultura Balkana usko je povezana s kulturom sjeverne Afrike, Arabije i Bliskog Istoka što se najviše očituje u glazbi koja se danas naziva turbo folk/narodnjaci/cajke. U samoj melodiji, ako imate imalo općeg znanja o glazbi, možete čut istočnjačke zvukove. Danas još većina Hrvata negira činjenicu da je Hrvatska na Balkanu i da mi nemamo veze s cajkama i da je takva glazba smeće... E pa tu se grdo varaju počev od onog porijekla Hrvata (Perzijanci, aka Iran, aka Bliski Istok (vidi gore šta piše)), pa preko seobe naroda, itd., itd. U zadnje vrijeme čitam da je folk ipak prodro u Hrvatsku, što znači da ljudi ipak počinju prihvaćat svoju baštinu. Evo, uskoro će se počet prikazivat Grand Show koji će vodit Oliver Mlakar.

Evo, nakon ovog govorčića, da čujem šta imate za reć o najboljoj glazbi Balkana, a i svijeta.

Zadnja promjena: Fufi; ned tra 06, 2008 1:22 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
http://www.tagged.com/fufi_tagged
Wanna
Krumpir
Krumpir
Wanna

Broj postova : 178
Registration date : 04.04.2008

PostajNaslov: Re: Cajke - najbolja glazba na Balkanu   Cajke - najbolja glazba na Balkanu I_icon_minitimesub tra 05, 2008 2:33 pm

pa,onak,ja ih slusam,ali ih i nevoli nes posebno...Slusam ih kad moram,jer ovi ''moji''
to slusaju...A nije to sad Bog zna sta-nis posebno...

Toliko od mene
[Vrh] Go down
iva
Admin
Admin
iva

Broj postova : 2053
Registration date : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: Cajke - najbolja glazba na Balkanu   Cajke - najbolja glazba na Balkanu I_icon_minitimened tra 06, 2008 10:16 pm

muzika za kurac! bolja je Lana Jurčević hahahahahahahaha!
[Vrh] Go down
http://1wish.heavenforum.com
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Cajke - najbolja glazba na Balkanu   Cajke - najbolja glazba na Balkanu I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Cajke - najbolja glazba na Balkanu
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.